Näthinneavlossning

5/5
Näthinneavlossning

Näthinneavlossning i Turkiet

Vid näthinneavlossning så släpper själva näthinnan från ögats inre vägg eller det blir ett litet hål i hinnan. Det är mycket viktigt att snabbt få hjälp så att skadan inte blir permanent med bestående synnedsättning som resultat. Om näthinnan redan är tunn på grund av stark närsynthet, eller någon annan anledning, så är det lätt att det blir en liten spricka eller hål. Detta gör att vätska kan komma in under näthinnan och få den att lossna. Man kan dock laga eller sätta fast den igen. Medictur har stor erfarenhet och bra kontakter med skickliga läkare och team. I tillägg så hjälper vi dig med allt det praktiska runt resan och uppehållet.

Man kan antingen göra en extern eller intern operation för att komma till rätta med näthinneavlossning. I båda fallen så måste överflödig vätska dräneras och näthinnan måste få en chans att växa fast igen. Det är viktigt att ingen infektion sätter in, så man måste vara försiktigt under läkningsprocessen. Som med mycket annat är det viktigt att snabbt ta kontakt med en doktor om man upplever besvär i ögonen. För de som har kraftig myopi eller haft problem med näthinnan i det ena ögat är det lättare att det uppstår igen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Dem här kan också våra intressant

Ögonskelning

Ögonskelning

De flesta vuxna som skelar har gjort det sedan de var barn, men ingenting permanent har gjorts åt det. Det handlar om muskler som inte

Läs mer »
Grön Starr – Glaukom

Grön Starr – Glaukom

Miljontals människor över hela världen får årligen grön starr eller glaukom som det kallas på fackspråket. Det är den näst vanligaste orsaken till blindhet men

Läs mer »

Varför Turkiet?

Hälso- och sjukvårdstjänster som tillhandahålls av erfarna och framgångsrika läkare och vårdpersonal på vårdcentraler är utrustade med avancerad teknik och är mycket billigare jämfört med tjänster i andra länder. Detta faktum är en primär orsak till Turkiets ledande position inom hälsoturism.

specialistläkare