Frågor & Svar

Frågor & Svar Om Hårtransplantationer

Vanliga frågor och svar på hårtransplantationer hos Medictur. Hittade du inte svaret på det som du letade efter? Se svar på de vanligaste frågorna här om hårtransplantationer.

• En expertläkare som tar ledning och ett erfaret team i plastkirurgi
• Ett hårfäste som bestämts lämpligast för patienten
• Tillräckligt ympning utan att lämna ett märke i det område där det har tagits från
• Transplantaten placeras i rätt vinklar
• Tillräckligt med hår transplanteras (i genomsnitt 60-80 transplantat per cm2)
• God omsorg efter transplantationen (Naturligt schampo med ett pH-värde av 5,5, lotion och avslappnande spray, tvätt, inspektion)

PRP, är att erhålla plasma från trombocyterna som tas från en persons eget blod och använda dem under processen av FUE hårtransplantation har båda fördelarna med att transplantat transplanteras friskare och givaren återhämtar sig snabbare genom att tillåta snabbare läkning av kanalerna som har öppnats, vilket har lett till att det har blivit accepterat som den senaste innovationen i hårtransplantation.
Hårtransplantation kan göras upp till tre omgångar för dem som har stort problem med håravfall och en bra doneringsbas. Det bör vara ett mellanrum på 12 månader mellan sessionerna.

Hårtransplantationen tar mellan 6 – 8 timmar på sjukhuset under lokalbedövning. När transplantationen är färdig så behandlas nacken, där det tagits från, med att bandageras och smörjas in med antibiotisk salva. Dagen efter ska bandagen plockas bort och området man tagit från och själva transplantatet inspekteras.
Håret kommer att tvättas den första gången och patienten kommer att få veta hur det ska tvättas och tas omhand själv från den tredje dagen och framåt.
Håret som har transplanterats tillsammans sårskorpor kommer att börja falla ut runt den andra veckan. Den processen kommer att fortsätta i ca 1,5 – 2 månader och det kommer att uppstå svullnad, känslighet och stickningar i området där det tagits från mellan de tredje och åttonde veckorna. Detta är tecken på att ditt hår börjar växa. Denna naturliga process kommer att försvinna med tiden.
Efter att det transplanterade håret fallit ut så börjar det växa igen efter den andra månaden för ca 6 – 8 månader. Huden där under kommer att kontrolleras och den kommer att visas tunn och gles. Det kommer att behövas minst 6-8 månader för att fylla ut och täcka huden. För att håret ska bli heltäckande kräver det ett år.

Hårsäckarna plockas från mellan öronen och bakre delen av nacken där håret oftast är tjockare och oftare sitter kvar bättre utan att falla ut. På grund av detta faller inte håret ut vid transplantation och resultatet efter transplantatet är ihållande.

Generellt så är det ingen smärta efter hårtransplantationen. Om du känner någon smärta alls, så sker det oftast efter första natten och då lätt ta hand om det med vanliga värktabletter.

I de områden som hår har blivit transplanterat, är de första 7-10 dagarna de viktigast för de transplanterade hårsäckarna och det kommer att bildas tunna sårskorpor. Sårskorporna minskar dock i antal över de tio första dagarna. Rodnaden minskar under den tredje dagen. Om FUE-hårtransplantation genomförts så kommer området som håret tagits från ha återfått tillräckligt med hår för att täcka områden under den tionde dagen. Inom 7-10 dagar kommer det att se bra ut.

”Ett naturligt utseende” är ett begrepp som beskriver om hårtransplantatet blev lyckat eller ej. De hårsäckar som används för transplantationen, oavsett om de är lämpliga eller ej, deras storlek och den teknik som används för att transplantera det är några av de avgörande faktorerna för en hårtransplantation.
En av de viktigaste kriterierna för ett naturligt utseende är ett lyckat hårfäste. Du bör inte glömma att med tanke på alla de kriterier, att den som lägger upp en plan och genomför transplantationen är en expert på kosmetisk kirurgi. På grund av detta är hemligheten till ett naturligt utseende att välja en erfaren, expertläkare inom hårtransplantation.

Medictur kommer att organisera hela din resa. Vi besvarar alla dina frågor innan du beger dig iväg och vi visar dig in behandlingsplan. Tillsammans med detta så planerar vi hela din behandlingsresa steg för steg. Du kommer att mötas upp av vårt professionella team i Istanbul och pendeltrafiken där kommer att tillhandahållas gratis. (Vårt team kan prata både Engelska och Turkiska) Om du så önskar, så är en av våra extratjänster att din guide kan tala ditt språk och kan finnas där vid din sida under hela din vistelse i Istanbul. Du kan nå vår guide dygnet runt. Vi kan också tillhandahålla dig med service världen över med vår dygnetruntöppna supportlinje helt gratis.

Medictur väljer ut experter och specialister på deras egna respektive fält och du kommer bara få behandling från dessa experter och specialister. Alla våra operationer kommer med ett garanticertifikat som är en symbol av tillförlit för denna service. På grund av detta kan du få information genom antingen läkare eller oss.

Medictur accepterar alla patienter som gäster och strävar efter att ge dem det bästa i den största mån det är möjligt. Skulle du av någon anledning välja att avbryta din behandling, även om den är lämplig för dig, så behöver du bara betala 2000 kr. för att täcka kostnaderna för blodprov, annulering av sjukhus- och operationsbokningar, etc. som har uppkommit fram till denna tidpunkt. Inkluderat i detta är pendeltrafiken, läkarbesök, läkarundersökning och boende.

Ja, du kan ta med dig en person. Du får själv täcka kostnaden för flygbiljett och boende för din medresenär. Medictur-teamet sköter hotellreservation och organiserar allt för dig.

Ja, du får ta med dig en person. Du får dock själv stå för kostnaden för flygbiljett och boende för medresenären. Medictur-teamet kan sköta hotellreservation och organisera allt åt dig.

För omfattningen av behandlingen kommer din guide att vara vid din sida och är även nåbar dygnet runt.

Ja, vi tillhandahåller VIP-transportservice: Flygplats – Hotell – Sjukhus – Hotell – Flygplats. Om du vill, så kan du använda dig av vår VIP-transportservice för dina personliga ändamål med, förutsatt att du gör en reservation av detta i förväg.

Efter läkarbesöket och om du har bestämt dig för att fullfölja operationen så kan du betala antingen kontant eller kredit i ”EUR” enligt priset på det paket du erbjuds i Istanbul. Glöm inte att din bank kan komma att ta ut en extra kostnad för utomlandstransaktioner via kortbetalning samt att de kan ha en dags gräns. Eftersom du personligen betalar för flygbiljetten så kan du säkra pengarna för det genom att skicka summan för flygbiljetten till oss.

När reservationen är bekräftad så skickar vi dig din resplan. Den resplanen kommer att omfatta alla viktiga nummer som du kan behöva. I händelse av nödsituation eller om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss på dessa dygnetruntnummer.

Detta beror helt på vilken månad du tänker genomföra detta, men generellt sett behöver du inte vänta alls. Du kan boka tid väldigt snabbt. Medictur kommer att boka tid åt dig baserat på när du är tillgänglig. För att du ska få en så smidig resa som möjligt så kan du tala om för oss vilken dag du vill boka ungefär 2 veckor i förväg.

Flygbolagen ändrar sina priser konstant. Vi ordnar med de billigaste biljetterna åt dig och vi talar om för dig vad det billigaste priset är för det datumet och tiden.

Kunden har alltid rätten att avboka sin resa innan flygningen. Om du skulle vilja avboka så måste du meddela Medictur-teamet om detta via brev eller e-post. I samband med avbokningen så kommer Medictur behöva ta ut en administrativ avgift. Den kostnaden innebär 1500 kr från ögonkirurgi och kosmetisk tandvårdspatienter, 2000 kr från hårtransplantatspatienter och 3000 kr från plastkirurgipatienter.
Vid händelse av förändring av ett möte så kommer det inte vara någon förändringsavgift.
Om kunden vill avbryta resan innan betalning så måste kund få en läkares rapport med orsak till annulleringen. Om kund har ändrat flygbiljett inom 7 dagar så måste de informera oss om den nya färdvägen.
Patienter som inte informerar oss om avbokning måste betala en annulleringsavgift på 6000 kr.

Ja, efter en hårtransplantation så skriver läkare ut antibiotika och smärtstillande. Vänligen se till att använda dessa enligt hur läkare hänvisar instruerar dig (generellt under 1-2 veckors tid).
Efter en ögonlaseroperation så får man ögondroppar. Efter att ha använt dessa under 2-3 dagar, vänligen se till att skaffa mer av dem från apotek för att kunna fortsätta behandlingen (de kommer att behöva tas under 3-6 månader).
Vänligen, efter operation, oavsett typ, inkluderande estetiska- och dentaloperationer, ta den medicin som läkare skriver ut och följ de angivna instruktionerna.

Tyvärr så är inte det möjligt.

Ja, du kan få lösenord till detta från sjukhuset eller din tolk. Samma sak gäller ditt hotell.

Allting ingår på sjukhuset. Gällande hotellet så ingår endast frukosten.

Efter att du erhållit ditt bagage/resväskor, gå genast till Vodafone-kiosken. Vår chaufför kommer att vänta på dig där och kommer att hålla upp en skyllt. Medictur kommer det att stå skrivet på skylten.

Du kan ta med en bomullsmössa för en hårtransplantation. Din mössa bör sitta rätt löst så att den inte påverkar håret som just blivit transplanterat. Självfallet kan du ta med dig flera mössor och du kan tala med läkare över vilken av dem som är mest lämplig för dig att använda. Glöm inte att ta med dig en uppknäppningsbar skjorta.
Vänligen glöm inte att ta med dig ett par UV-skyddande glasögon eftersom dina ögon kommer att vara väldigt känsliga efter en ögonoperation.
Du kommer att behöva ha en special-BH efter en bröstoperation. Sjukhuset kommer att förse dig med en sådan. Baserat på tidigare erfarenhet kan vi säga att det inte kommer att räcka med en då du kommer att behöva ha BH’n på dig från morgon till kväll. Eftersom de är dyrare i Turkiet är det bättre om du köper med dig en från Sverige.

Dem här kan också våra intressant

ansiktslyft - facelift

Ansiktslyft – Facelift i Turkiet

Operationstid: 3 – 5 timmarÖvernattning på sjukhuset: 1 dagTid på kliniken: –Vistelse i Istanbul: 7 – 10 dagarSjukskrivning: 10 – 15 dagarBörja träna: 1 månadBedövning: NarkosPris: fr. 48.000kr (hotell, transport ingår i

Läs mer »
botox behandling

Botox

Botox är ett läkemedel som har använts av sjukvården under många år. Inom neurologin behandlar man kramp- och muskelspänningstillstånd i t. ex. ansiktets och nackens muskler.

Läs mer »
fettsugning

Fettsugning i Turkiet

Fettsugning av buk, höfter, ridbyxor, lår, liposuction, body-contouring av olika fettansamlingar på kroppen är effektiv metod att snygga till kroppslinjerna.

Läs mer »
Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik

Ögonlockslyft skapar ett yngre, piggare och gladare utseende hos såväl män som kvinnor. Huden kring ögonen mister med åren sin naturliga elasticitet och spänst.

Läs mer »

Frågor & Svar

• En expertläkare som tar ledning och ett erfaret team i plastkirurgi
• Ett hårfäste som bestämts lämpligast för patienten
• Tillräckligt ympning utan att lämna ett märke i det område där det har tagits från
• Transplantaten placeras i rätt vinklar
• Tillräckligt med hår transplanteras (i genomsnitt 60-80 transplantat per cm2)
• God omsorg efter transplantationen (Naturligt schampo med ett pH-värde av 5,5, lotion och avslappnande spray, tvätt, inspektion)

PRP, är att erhålla plasma från trombocyterna som tas från en persons eget blod och använda dem under processen av FUE hårtransplantation har båda fördelarna med att transplantat transplanteras friskare och givaren återhämtar sig snabbare genom att tillåta snabbare läkning av kanalerna som har öppnats, vilket har lett till att det har blivit accepterat som den senaste innovationen i hårtransplantation.

Hårtransplantation kan göras upp till tre omgångar för dem som har stort problem med håravfall och en bra doneringsbas. Det bör vara ett mellanrum på 12 månader mellan sessionerna.

Hårtransplantationen tar mellan 6 – 8 timmar på sjukhuset under lokalbedövning. När transplantationen är färdig så behandlas nacken, där det tagits från, med att bandageras och smörjas in med antibiotisk salva. Dagen efter ska bandagen plockas bort och området man tagit från och själva transplantatet inspekteras. Håret kommer att tvättas den första gången och patienten kommer att få veta hur det ska tvättas och tas omhand själv från den tredje dagen och framåt. Håret som har transplanterats tillsammans sårskorpor kommer att börja falla ut runt den andra veckan. Den processen kommer att fortsätta i ca 1,5 – 2 månader och det kommer att uppstå svullnad, känslighet och stickningar i området där det tagits från mellan de tredje och åttonde veckorna. Detta är tecken på att ditt hår börjar växa. Denna naturliga process kommer att försvinna med tiden. Efter att det transplanterade håret fallit ut så börjar det växa igen efter den andra månaden för ca 6 – 8 månader. Huden där under kommer att kontrolleras och den kommer att visas tunn och gles. Det kommer att behövas minst 6-8 månader för att fylla ut och täcka huden. För att håret ska bli heltäckande kräver det ett år.
Hårsäckarna plockas från mellan öronen och bakre delen av nacken där håret oftast är tjockare och oftare sitter kvar bättre utan att falla ut. På grund av detta faller inte håret ut vid transplantation och resultatet efter transplantatet är ihållande.

Varför Turkiet?

Hälso- och sjukvårdstjänster som tillhandahålls av erfarna och framgångsrika läkare och vårdpersonal på vårdcentraler är utrustade med avancerad teknik och är mycket billigare jämfört med tjänster i andra länder. Detta faktum är en primär orsak till Turkiets ledande position inom hälsoturism.

specialistläkare