Ögonbrynstransplantation

5/5
ögonbrynstransplantation

Ögonbrynstransplantation i Turkiet

Operationstid: 2 – 3 timmar
Tid på kliniken: 2 – 3 timmar
Vistelse i Istanbul: 4 dagar
Sjukskrivning: 1 vecka
Börja träna: 3 – 4 veckor
Bedövning: Lokalbedövning
Pris: 20.000kr (hotell, transport ingår i priset)

Eftersom ögonbryn har en central position i ansiktet och ramar in ögonen är de del av det enskilt viktigaste ansiktsinslaget. Till skillnad från förlusten av hår på huvudet ses inte förlusten av ögonbrynen som en naturlig process och är därför inte kosmetiskt acceptabel.

Ögonbryn kan förloras p.g.a. en mängd olika orsaker: överdriven plockning, alopeci areata, brännskador, sköldkörtel/systemiska sjukdomar tatueringar , infektioner, medfödd oförmåga till ögonbryn och en genetisk benägenhet för ögonbryn till tunna ögonbryn, eller så kan de försvinna med tiden.

Transplantation av ögonbryn liknar andra tillvägagångssätt av hårtransplantation som utförs i hårbotten på så sätt att, för lämpliga kandidater, är det transplanterade håret permanent. På andra områden skiljer transplantationerna sig mycket åt eftersom ögonbryn har sina egna unika egenskaper. Riktningen av ögonbryns-håren förändras dramatiskt i olika delar av pannan. I området för ögonbryns-håren närmast näsan, pekar håret uppåt. Håret över toppen av ögonbrynet pekar utåt och nedåt och håret i den nedre delen av pannan växer utåt och uppåt.

Hårstrån till ögonbrynen tas för det mesta från nacken. Den viktigaste aspekten av att transplantera ögonbryn är att följa den naturliga hårriktning väldigt noga. En annan viktig del av ögonbryns-transplantation är att endast enskilda hårsäckar kan användas (till skillnad mot transplantation av hår på huvudet).

Utseendet på ett ögonbrynstransplantation kommer att mogna under loppet av ett år. Under den tiden, kan en ytterligare ögonbrynstransplantation övervägas. Under detta period ögonbrynshåren vridas och formas efter behov. 

Hårtransplantationer är väldigt vanliga och har ökat stadigt i popularitet. Det är egentligen ingen skillnad på hår- och ögonbrynstransplantationer. Transplantationer för ögonbrynen ska användas försiktigare än andra hårtransplantationer. Detta är för att det finns färre hårsäckar i ögonbrynen, och ett litet misstag kan bli väldigt synligt. Ögonbrynstransplantationer varar i 1.5 till 2 timmar. Rötterna tas från andra delar av kroppen och transplanteras till ögonbrynen. Därefter kan ögonbrynen växa som vanligt.

Vanligtvis använder vi oss av den populära FUE-tekniken vid sådana här transplantationer. De är mycket lyckade. Med den här metoden tas hårsäckarna från en annan del av kroppen och placeras där de behövs. Lokalbedövning ges där rötterna tas ifrån eftersom patienten annars skulle känna viss smärta. När bedövningen tagit verkan tar våra experter hårsäckarna och sätter dem där de behövs bättre. Operationen kan ta upp till 3 – 4 timmar. Du kan välja stil på dina ögonbryn och våra experter kan ge dig råd om vad som passar din ansiktsform. Du kan ha dina drömögonbryn inom ett par timmar tack vare vårt erfarna team som har gjort succé i Turkiet och Europa.

Efteråt kommer dina ögonbryn att börja växa efter 30 – 60 dagar. Du kan fortsätta livet med perfekta ögonbryn. Du kommer inte att ha ont under den här perioden.

Eftersom ögonbryn har färre hårsäckar till att börja med är dessa operationer kortare än andra hårtransplantationer. Dessutom behöver du inte stanna på sjukhuset efteråt. Du kan checka ut direkt och vila upp dig hemma.

Medictur är ett hälsoinstitut som har ett expertteam på ögonbryn- och hårtransplantationer. Vi är ett av de ledande namnen i Turkiet och Europa inom sektorn tack vare vår erfarna personal, moderna teknologi och utrustning av hög kvalitet. Vi har löst hälsoproblem åt tusentals människor och förbättrat deras vardag. Vi har behandlat tusentals patienter både i Turkiet och utomlands. Vi välkomnar dig och ger dig gärna ett nytt och bättre utseende på våra kliniker i İstanbul.

Använd Medictur för vackrare ögonbryn.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Dem här kan också våra intressant

prp behandling

Mesoterapi & PRP

Metoden används sedan många år dess användning inom estetisk dermatologi påbörjades på 70-talet av den franske läkaren M. Pistor.

Läs mer »
Skäggtransplantation i Turkiet

Skäggtransplantation

Skäggtransplantation gör man oftast med hjälp av en teknik som man kallar FUE-tekniken. FUE står för Follicle Unit Extraction och betyder i själva verket hårsäckar.

Läs mer »

Frågor & Svar

• En expertläkare som tar ledning och ett erfaret team i plastkirurgi
• Ett hårfäste som bestämts lämpligast för patienten
• Tillräckligt ympning utan att lämna ett märke i det område där det har tagits från
• Transplantaten placeras i rätt vinklar
• Tillräckligt med hår transplanteras (i genomsnitt 60-80 transplantat per cm2)
• God omsorg efter transplantationen (Naturligt schampo med ett pH-värde av 5,5, lotion och avslappnande spray, tvätt, inspektion)

PRP, är att erhålla plasma från trombocyterna som tas från en persons eget blod och använda dem under processen av FUE hårtransplantation har båda fördelarna med att transplantat transplanteras friskare och givaren återhämtar sig snabbare genom att tillåta snabbare läkning av kanalerna som har öppnats, vilket har lett till att det har blivit accepterat som den senaste innovationen i hårtransplantation.

Hårtransplantation kan göras upp till tre omgångar för dem som har stort problem med håravfall och en bra doneringsbas. Det bör vara ett mellanrum på 12 månader mellan sessionerna.

Hårtransplantationen tar mellan 6 – 8 timmar på sjukhuset under lokalbedövning. När transplantationen är färdig så behandlas nacken, där det tagits från, med att bandageras och smörjas in med antibiotisk salva. Dagen efter ska bandagen plockas bort och området man tagit från och själva transplantatet inspekteras. Håret kommer att tvättas den första gången och patienten kommer att få veta hur det ska tvättas och tas omhand själv från den tredje dagen och framåt. Håret som har transplanterats tillsammans sårskorpor kommer att börja falla ut runt den andra veckan. Den processen kommer att fortsätta i ca 1,5 – 2 månader och det kommer att uppstå svullnad, känslighet och stickningar i området där det tagits från mellan de tredje och åttonde veckorna. Detta är tecken på att ditt hår börjar växa. Denna naturliga process kommer att försvinna med tiden. Efter att det transplanterade håret fallit ut så börjar det växa igen efter den andra månaden för ca 6 – 8 månader. Huden där under kommer att kontrolleras och den kommer att visas tunn och gles. Det kommer att behövas minst 6-8 månader för att fylla ut och täcka huden. För att håret ska bli heltäckande kräver det ett år.
Hårsäckarna plockas från mellan öronen och bakre delen av nacken där håret oftast är tjockare och oftare sitter kvar bättre utan att falla ut. På grund av detta faller inte håret ut vid transplantation och resultatet efter transplantatet är ihållande.

Varför Turkiet?

Hälso- och sjukvårdstjänster som tillhandahålls av erfarna och framgångsrika läkare och vårdpersonal på vårdcentraler är utrustade med avancerad teknik och är mycket billigare jämfört med tjänster i andra länder. Detta faktum är en primär orsak till Turkiets ledande position inom hälsoturism.

specialistläkare