Grön Starr – Glaukom

5/5
Grön Starr – Glaukom

Grön Starr – Glaukom i Turkiet

Miljontals människor över hela världen får årligen grön starr eller glaukom som det kallas på fackspråket. Det är den näst vanligaste orsaken till blindhet men kan behandlas på ett tillfredsställande sätt. Många upplever symptomen som att synen försvinner fläckvis, och har att göra med ögats synnerv. Ibland kan det komma i samband med ökat tryck i ögat, men inte alltid. Ibland kan det ta lång tid att upptäcka problemet eftersom det friska ögat kompenserar för det man inte ser med det andra. Det finns även en akut form av grön starr som ger stora smärtor och uppstår plötsligt, men den är inte alls lika vanlig.

Ofta så behandlas glaukom med ögondroppar men det är inte alltid detta hjälper utan en operation är nödvändig. Syftet är att minska trycket i ögat och göra en form av dränering. Detta kan antingen göras genom ett vanligt ingrepp eller med laser. Medictur kan förmedla kontakt med de bästa läkarna inom branschen, för att komma till rätta med grön starr. Vi ordnar resa, hotell och allt annat som behövs för att du ska kunna få den goda synen tillbaka helt och hållet. Efter avslutad operation är det viktigt att följa upp med regelbundna kontroller av ögat.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Dem här kan också våra intressant

Ögonskelning

Ögonskelning

De flesta vuxna som skelar har gjort det sedan de var barn, men ingenting permanent har gjorts åt det. Det handlar om muskler som inte

Läs mer »
Näthinneavlossning

Näthinneavlossning

Vid näthinneavlossning så släpper själva näthinnan från ögats inre vägg eller det blir ett litet hål i hinnan. Det är mycket viktigt att snabbt få

Läs mer »

Varför Turkiet?

Hälso- och sjukvårdstjänster som tillhandahålls av erfarna och framgångsrika läkare och vårdpersonal på vårdcentraler är utrustade med avancerad teknik och är mycket billigare jämfört med tjänster i andra länder. Detta faktum är en primär orsak till Turkiets ledande position inom hälsoturism.

specialistläkare