Utstående Öron

5/5
Utstående Öron

Utstående Öron i Turkiet

Operationstid: 45 min
Tid på kliniken: 2 timmar
Vistelse i Istanbul: 1 – 2 dagar
Sjukskrivning: 5 – 7 dagar
Börja träna: 2 veckor
Bedövning: Lokalbedövning eller Narkos
Pris: fr. 20.000kr (hotell, transport ingår i priset)

En öronplastik är en öronoperation som utförs i syfte att “fälla in” utsående öron. Utstående öron är ett medfött tillstånd. Det yttre örat är inte helt färdigutvecklat förrän vid ca 6 års ålder. Man rekommenderar därför i de flesta fall att man avvaktar med en öronoperation tills det att man fyllt 6 år.

Hur går operationen till?

Området som skall opereras steriltvättas och kläs sterilt. Operationen utförs under narkos i kombination med lokalbedövning, men kan i vissa fall utföras enbart under lokalbedövning. När patienten sövs används en lättare narkos, men patienten sover och är smärtfri under hela operationen. Fördelen med en lättare narkos är att man snabbt mår bättre efteråt.

Eftersom ytterörat, förutom örsnibben, är uppbyggt av ett elastiskt brosk, strävar man vanligtvis efter att forma om örat via manipulering av brosket. Det finns många olika tekniker för detta och ibland kombineras dessa. Den teknik jag föredrar baserar sig på ett snitt i huden på örats baksida. Brosket snittas och friprepareras i det nya tänkta brytvecket, så att man kan slipa eller raspa området. På detta sätt tar man bort en del av de elastiska fibrerna som motverkar en böjning och man kan vika örat bakåt. Ibland kombineras metoden med att man skär ut en ellips i öronmusslan. Snittet på örats baksida sys därefter ihop och örat formas med salvkompresser och bandage. I de flesta fall lämnar operationen endast ett litet ärr på baksidan av örat som bleknar med tiden. Även om det bara är ett öra som är markant utåtstående, korrigerar man ofta båda för att få en bättre balans.

En öronplastik tar normalt 1-2 timmar. Du är vanligtvis uppe och går inom några timmar efter operationen och har då ett öronförband för att främja den bästa läkningen och formen. Förbandet får sitta i 1 vecka och tas sedan bort tillsammans med stygnen. När lokalbedövningen släpper kan en lindrig smärta upplevas i det opererade området. Smärtan försvinner oftast med smärtlindrande medicin av typen Alvedon. Du får med dig de tabletter du behöver när du går hem.

Efter operationen
Vad bör du tänka på den närmaste tiden efter din operation?
Du kommer att få smärtlindrande tabletter samt antibiotika i samband med din utskrivning. Observera att viss medicin inte är förenlig med bilkörning eller alkohol, därför bör du iaktta försiktighet vid bilkörning samt avstå alkohol de närmaste två veckorna. Tänk även på att du genom narkosen är påverkad av läkemedel och absolut inte bör köra bil de närmaste 48 timmarna efter operationen, se därför till att du blir hämtad av anhörig eller att du tar taxi hem.
Du skall ta det lugnt de första dagarna efter operationen. Du får gärna vara uppe och röra dig, men undvik tunga lyft eller annan form av fysisk ansträngning. Ofta kan du börja med lättare motion efter cirka 3 veckor, men avvakta mer detaljerad information vid återbesök.

De flesta vuxna kan börja arbeta igen efter 5 dagar. Barn kan gå tillbaka till skolan efter cirka 7 dagar om de undviker lek och annan fysisk aktivitet i ytterligare ett par veckor.
Efter cirka 1 vecka tas stygn och förband bort. Du använder därefter en mössa eller ett pannband nattetid under ytterligare 1 vecka.
Du bör undvika att använda glasögon den första veckan.
Du bör undvika värme i form av bastubad, solning och bad de första 4 -6 veckorna efter din operation. Dessa aktiviteter kan ge ökad svullnad och risk för infektion.

Nikotinintag påverkar operationsresultatet negativt i form av fördröjd och sämre läkning, större risk för infektion och fula ärr. Vi rekommenderar att du undviker att röka eller snusa de första 4 veckorna efter din operation, liksom 4 veckor innan. Om du har svårt att sluta kan du istället använda nikotinplåster eller nikotintuggummi.

Om du äter P-piller, Minipiller eller Östrogen, bör du på samma sätt göra ett uppehåll 4 veckor efter och 4 veckor innan operationen. Intag av hormonpreparat ökar risken för blodpropp.

Läkningen är en process som tar tid och det är viktigt att komma ihåg att det definitiva slutresultatet inte går att bedöma förrän tidigast efter cirka 6 månader. I början finns ofta en rodnad vid ärren och vävnaden kring operationsområdet kan kännas stel. Ärren kommer successivt att mjukna, slätas ut och blekna.

Medictur är ett företag som har tjänat hälsosektorn i många år. Vi erbjuder förstklassig hälsovård till patienter från Europa och Turkiet, med bra utrustning och erfarna läkare. Vi är stolta över vårt rykte.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Dem här kan också våra intressant

Näsplastik / Hump (Rhinoplastik)

Näsplastik / Hump

Näsplastik är en av de mest efterfrågade operationerna idag. Näsan är en viktig del av ansiktet och personligheten. Den är uppbyggd av brosk och benskelett, vilka behövs för näsans funktion.

Läs mer »
Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik

Ögonlockslyft skapar ett yngre, piggare och gladare utseende hos såväl män som kvinnor. Huden kring ögonen mister med åren sin naturliga elasticitet och spänst.

Läs mer »
Läppförstoring Plastik

Läppförstoring Plastik

Fylliga läppar uppfattas av många som sensuellt och vackert. Dessvärre blir läpparna tunnare med åldrandet och det finns också en genetiskt variation i läpparnas storlek.

Läs mer »
botox behandling

Botox

Botox är ett läkemedel som har använts av sjukvården under många år. Inom neurologin behandlar man kramp- och muskelspänningstillstånd i t. ex. ansiktets och nackens muskler.

Läs mer »

Frågor & Svar

Alla våra operationer utförs av plastikkirurger specialistläkare Azimet Özdemir. De har sällskap av erfarna operationstekniker. Patienten kommer inte att sakna något under hela behandlingen. Du kommer att se den senaste behandlingen. Det finns operationssalar speciellt för detta på sjukhuset. De har utrustats med den senaste tekniken och modernaste utrustningen.

Självfallet, du kan avbeställa när du än vill innan resan påbörjas. Om du vill avbeställa så kommer du behöva betala 3000 kr i annulleringsavgift eftersom hela resan redan har planerats och organiserats.
Du har möjlighet till att avbryta efter den första undersökningen. Du kommer inte att skriva under något dokument som skulle kunna förhindra dig från att avbryta något. Om du avbryter på detta vis så kommer du att behöva betala de 3000 kr samt kostnaden för pendeltrafiken, läkarens undersökning samt laboratorieresultatens avgift. Du skulle då betala denna avgift i Istanbul.

I första hand så ska du kontakta Medictur via telefon eller e-post. Efter det kommer vi att behöva foton på de problematiska områden som du vill operera så att vi kan skicka dem till en specialist. Efter att specialist har granskat dessa så kan de ge oss mer detaljerad information. Vi förmedlar sedan den informationen till dig via telefon eller e-post. Genom detta, kan du få information om vilken plastikkirurgi du vill.
Medictur kommer att organisera hela din resa. Vi besvarar alla dina frågor innan du beger dig iväg och vi visar dig in behandlingsplan. Tillsammans med detta så planerar vi hela din behandlingsresa steg för steg. Du kommer att mötas upp av vårt professionella team i Istanbul och pendeltrafiken där kommer att tillhandahållas gratis. (Vårt team kan prata både Engelska och Turkiska) Om du så önskar, så är en av våra extratjänster att din guide kan tala ditt språk och kan finnas där vid din sida under hela din vistelse i Istanbul. Du kan nå vår guide dygnet runt. Vi kan också tillhandahålla dig med service världen över med vår dygnetruntöppna supportlinje helt gratis.
Medictur väljer ut experter och specialister på deras egna respektive fält och du kommer bara få behandling från dessa experter och specialister. Alla våra operationer kommer med ett garanticertifikat som är en symbol av tillförlit för denna service. På grund av detta kan du få information genom antingen läkare eller oss.

Varför Turkiet?

Hälso- och sjukvårdstjänster som tillhandahålls av erfarna och framgångsrika läkare och vårdpersonal på vårdcentraler är utrustade med avancerad teknik och är mycket billigare jämfört med tjänster i andra länder. Detta faktum är en primär orsak till Turkiets ledande position inom hälsoturism.

specialistläkare