Skäggtransplantation

5/5
Skäggtransplantation i Turkiet

Skäggtransplantation i Turkiet

Operationstid: 5 – 8 timmar (cirka 3000 graft)
Tid på kliniken: 5 – 9 timmar (cirka 3000 graft)
Vistelse i Istanbul: 4 dagar
Sjukskrivning: 7 dagar
Börja träna: 3 – 4 veckor
Bedövning: Lokalbedövning eller Lätt narkos
Pris: 23.000kr (hotell, transport ingår i priset)

Skäggtransplantation gör man oftast med hjälp av en teknik som man kallar FUE-tekniken. FUE står för Follicle Unit Extraction och betyder i själva verket hårsäckar. Det är en lätt operation som man ganska så snabbt återhämtar sig från. FUE-tekniken har under de senare åren blivit mycket populär. Med FUE-tekniken så tar man hårsäckar från en annan del på kroppen och sätter de på den plats där man behöver mera hår. Man lägger en lokalbedövning på det stället där man plockar hårsäckarna ifrån eller så sövs man och det behövs för annars så skulle det göra ont på patienterna.

Skägget är det stället där hårförtunning syns extra tydligt på män. Ibland är det inte tunt skägg utan avsaknaden av hårsäckar som är problemet. Detta kan leda till psykologiska problem och umgängesproblem. Om detta gäller dig ska du vända dig till oss och överväga en skäggtransplantation.

När bedövningen börjat verka så tar en expert loss hårsäckarna och sätter dit dem där det kan finnas ett bättre behov utav dom. Man kan placera hårsäckarna precis på det sättet som man själv önskar. Man kan få experthjälp med vilken stil på skägget som man vill ha eller så kan en sådan operation vara baserat på de råd som man kan ha fått innan en operation börjar. Det vanligaste är att man tar hår som sitter i nacken vid denna typen av operationer. Fast det krävs visserligen att det finns en bra kvalitet på de hårsäckarna där. Man kan också ta hår från armarna, benen eller från bröstkorgen. Det behövs bara en operation och efter operationen så kommer man inte att känna någon smärta alls.

Skäggtransplantationer görs vanligen via FUE-tekniken. Operationen är lätt och du återhämtar dig snabbt. FUE-tekniken har blivit väldigt populär på senare år. Med den här metoden tas hårsäckarna från en annan del av kroppen och placeras där de behövs. Lokalbedövning ges där rötterna tas ifrån eftersom patienten annars skulle känna viss smärta. När bedövningen tagit verkan tar våra experter hårsäckarna och sätter dem där de behövs bättre. De kan placeras precis hur och var du vill. Våra experter kan hjälpa dig med stilar och du kan basera din operation på deras råd. Vi använder oss vanligen av hår från nacken vid dessa operationer, men detta beror på kvalitén på hårsäckarna. Vi kan även använda hår från armar, ben och bröstkorgen. Du blir klar på en enda operation och kommer inte känna någon smärta.

Återhämtningstiden kommer att variera beroende på varifrån hårsäckarna kommer. Kommer det från nacken kan det ta 2 veckor innan du kan börja raka dig. Annars kan det dröja 5 – 6 veckor innan ett bra resultat uppnås. Ungefär 1.000 – 4.000 hårsäckar transplanteras under en operation av den här typen. Du kommer inte få några ärr eller stygn. Däremot kan huden bli lite röd från borttagandet av hårsäckar. Detta kommer bli bättre inom 10 dagar.

Skäggtransplantationer kräver större noggrannhet än andra hårtransplantationer. Operationerna varar längre och läkarna kommer vilja söva dig. Men vi respekterar om du istället vill ha lokalbedövning.

Medictur är ett företag som har tjänat hälsosektorn i många år. Vi erbjuder förstklassig hälsovård till patienter från Europa och Turkiet, med bra utrustning och erfarna läkare. Vi är stolta över vårt rykte. Kom till oss för att få en skäggtransplantation redan idag.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Dem här kan också våra intressant

prp behandling

Mesoterapi & PRP

Metoden används sedan många år dess användning inom estetisk dermatologi påbörjades på 70-talet av den franske läkaren M. Pistor.

Läs mer »

Frågor & Svar

• En expertläkare som tar ledning och ett erfaret team i plastkirurgi
• Ett hårfäste som bestämts lämpligast för patienten
• Tillräckligt ympning utan att lämna ett märke i det område där det har tagits från
• Transplantaten placeras i rätt vinklar
• Tillräckligt med hår transplanteras (i genomsnitt 60-80 transplantat per cm2)
• God omsorg efter transplantationen (Naturligt schampo med ett pH-värde av 5,5, lotion och avslappnande spray, tvätt, inspektion)

PRP, är att erhålla plasma från trombocyterna som tas från en persons eget blod och använda dem under processen av FUE hårtransplantation har båda fördelarna med att transplantat transplanteras friskare och givaren återhämtar sig snabbare genom att tillåta snabbare läkning av kanalerna som har öppnats, vilket har lett till att det har blivit accepterat som den senaste innovationen i hårtransplantation.

Hårtransplantation kan göras upp till tre omgångar för dem som har stort problem med håravfall och en bra doneringsbas. Det bör vara ett mellanrum på 12 månader mellan sessionerna.

Hårtransplantationen tar mellan 6 – 8 timmar på sjukhuset under lokalbedövning. När transplantationen är färdig så behandlas nacken, där det tagits från, med att bandageras och smörjas in med antibiotisk salva. Dagen efter ska bandagen plockas bort och området man tagit från och själva transplantatet inspekteras. Håret kommer att tvättas den första gången och patienten kommer att få veta hur det ska tvättas och tas omhand själv från den tredje dagen och framåt. Håret som har transplanterats tillsammans sårskorpor kommer att börja falla ut runt den andra veckan. Den processen kommer att fortsätta i ca 1,5 – 2 månader och det kommer att uppstå svullnad, känslighet och stickningar i området där det tagits från mellan de tredje och åttonde veckorna. Detta är tecken på att ditt hår börjar växa. Denna naturliga process kommer att försvinna med tiden. Efter att det transplanterade håret fallit ut så börjar det växa igen efter den andra månaden för ca 6 – 8 månader. Huden där under kommer att kontrolleras och den kommer att visas tunn och gles. Det kommer att behövas minst 6-8 månader för att fylla ut och täcka huden. För att håret ska bli heltäckande kräver det ett år.
Hårsäckarna plockas från mellan öronen och bakre delen av nacken där håret oftast är tjockare och oftare sitter kvar bättre utan att falla ut. På grund av detta faller inte håret ut vid transplantation och resultatet efter transplantatet är ihållande.

Varför Turkiet?

Hälso- och sjukvårdstjänster som tillhandahålls av erfarna och framgångsrika läkare och vårdpersonal på vårdcentraler är utrustade med avancerad teknik och är mycket billigare jämfört med tjänster i andra länder. Detta faktum är en primär orsak till Turkiets ledande position inom hälsoturism.

specialistläkare