Varför Turkiet?

specialistläkare

Varför Turkiet för hälsoturism?

Högkvalitativa Vårdtjänster till Rimliga Priser.
Hälso- och sjukvårdstjänster som tillhandahålls av erfarna och framgångsrika läkare och vårdpersonal på vårdcentraler är utrustade med avancerad teknik och är mycket billigare jämfört med tjänster i andra länder. Detta faktum är en primär orsak till Turkiets ledande position inom hälsoturism.
Turkiet är globalt rankat på andraplats med 47 sjukhus som ackrediterats av JCI (Joint Commissions International). För att kontrollera detta:
https://www.jointcommissioninternational.org/about-jci/jci-accredited-organizations/?c=Turkey

Vad handlar hälsoturism om?
Hälsoturism är en typ av turism som fungerar som resor för sjukvården i en annan plats (i samma land eller i utlandet) istället för bara en vistelse.

Korta Väntetider
Kvalificerade hälsocentral och deras kvalificerade vårdpersonal och professionella arbetsprinciper möjliggör både mindre och större procedurer som skall utföras när de behövs utan att patienter ska behöva vänta.

Kvalificerad Sjukvårdspersonal
Turkiska läkare och sjukvårdspersonal som alltid förbättrar behandlingsprocesser genom att hålla koll på utvecklingen och innovationer inom internationella medicinska procedurer efter avslutad intensiv medicinsk utbildning i offentliga och privata universitet i Turkiet, gynnar hälsoturister.

Hälsocentral Utrustade med Avancerad Teknologi
Avancerad teknisk utrustning för enskilda och kedjevårdcentraler med ett ökande antal i Turkiet minimerar felmarginal vid diagnos samt behandling och säkerställer en mycket snabbare och mer effektiv behandling.

Mångfald i Hälsoturism
Både geografisk struktur och Turkiets klimat samt dess naturresurser ger Turkiet ett steg före resten i hälsoturismsgrenar såsom termisk och geriatrisk turism, som knappt återfinns någon annanstans.

Geografiskt Läge
Turkiet, som ligger på gränsen av Europa och Asien, är Europas dörröppning till Afrika, Mellanöstern och Centralasien. Således håller Turkiet dem som reser utomlands från dessa kontinenter med tillgång till hälso- och sjukvårdstjänster med enkla reseförhållanden.

Transportfördel
I dagsläget så är det endast turkiska flygbolag har direktflyg från mer än 115 länder och från mer än 350 städer i dessa länder till olika delar av Turkiet. Tack vare sitt strategiska läge har Turkiet förvandlats till en internationell linje över hela världen och ett favoritnav för hälsoturism tack vare dess tillgänglighet.

Stark och Varierad Turistinfrastruktur
Turkiet rankas globalt på 6:e plats med 37,8 miljoner turister under 2013. Läget och betydelsen av Turkiets globala turism bidrar också med 9% av ökningen av antalet turister per år. Stark och värdefull infrastruktur för turismen bland annat från havs- till solturism, naturturism och landsbygdsturism till olika regioner i Turkiet vilket låter gästerna att vila och tillbringa en semester på olika platser. Hög kvalitet och servicestandard för turistanläggningar i Turkiet samt nådiga och gästvänliga tillvägagångssätt gör alla alternativ mycket mer attraktiva för internationella hälsoturister.

Patienternas Rättigheter i Turkiet

• Dra nytta av omfattande tjänster: Dra nytta av aktiviteter som syftar till att uppmuntra hälsosamt liv och från skyddssjukvårdsservice med inriktning på rättvisa och jämlika principer, 
• Ha tillgång till tjänster med eget kapital: Att ha tillgång till tjänster utan diskriminering på ras, språk, religion samt etnicitet, kön, politisk åsikt, filosofisk övertygelse, ekonomisk och social status,
• Informering: Att få veta om alla typer av service och alternativ,
• Få välja och byta institution: Att välja och ändra sjukvårdsinrättningar och dra nytta av hälso- och sjukvårdstjänster som tillhandahålls av sjukvårdsinrättningar,
• Att få lära känna, välja och byta personal: Att få veta namn, se ID och titlar av läkare och annan sjukvårdspersonal som utför hälsovårdstjänster och ha valet att byta ut dem,
• Begära information: Att få begära någon form av information om hälsotillståndet muntligt eller skriftligt,
• Integritet: Att ha tillgång till sjukvård av något slag i en miljö som är i linje med privatlivet,
• Samtycke och tillstånd: Att som patients få ge tillstånd och ha en patientnytta av tjänst i enlighet med hans/hennes samtycke,
• Avslag och upphörande: Att få avvisa behandling och begära avslutad behandling,
• Säkerhet: Att få sjukvård i en säker miljö,
• Uppföljande av religiösa plikter: Att uppfylla religiösa plikter inom egen anläggning och i linje med de åtgärder som bestäms av administrationen,
• Respekt: Att ha tillgång till hälso- och sjukvård med respekt, omsorg och uppmärksamhet på ett älskvärt, artigt och omtänksam sätt,
• Komfort: Att ha tillgång till hälso- och sjukvårdstjänster i en miljö med alla nödvändiga hygieniska förhållanden, utan buller och störningar,
• Besök: Att besökare accepteras i linje med förfaranden och principer som fastställts av institutioner,
• Rätt till att ta med en kamrat: Begär att ha en följeslagare inom gränserna för möjligheten för reglering, hälsovård, institutioner och under förhållanden som en läkare ger samtycke för,
• Rätt till att tilltala, föra klagomål och stämma: Njuta av alla typer av rättigheter för tilltalande, klaga och stämma med stöd av en reglering om av en patients rättigheter kränks, 
• Kontinuerlig service: Dra nytta av hälso- och sjukvårdstjänster, så länge som det krävs.

Dem här kan också våra intressant

Rotfyllningar

Rotfyllningar

Det låter som en skräckfilm men hos den rätta tandläkaren så går det som en dans. Ibland måste man helt enkelt ta bort tandroten för att komma till

Läs mer »
Näthinneavlossning

Näthinneavlossning

Vid näthinneavlossning så släpper själva näthinnan från ögats inre vägg eller det blir ett litet hål i hinnan. Det är mycket viktigt att snabbt få

Läs mer »
Bröstförminskning

Bröstförminskning i Turkiet

Det finns flera olika anledningar till varfӧr kvinnor vӓljer att genomgå en operation fӧr brӧstfӧrminskning. En del har mycket stora brӧst som tynger ner och sliter på musklerna.

Läs mer »
botox behandling

Botox

Botox är ett läkemedel som har använts av sjukvården under många år. Inom neurologin behandlar man kramp- och muskelspänningstillstånd i t. ex. ansiktets och nackens muskler.

Läs mer »

Frågor & Svar

• En expertläkare som tar ledning och ett erfaret team i plastkirurgi
• Ett hårfäste som bestämts lämpligast för patienten
• Tillräckligt ympning utan att lämna ett märke i det område där det har tagits från
• Transplantaten placeras i rätt vinklar
• Tillräckligt med hår transplanteras (i genomsnitt 60-80 transplantat per cm2)
• God omsorg efter transplantationen (Naturligt schampo med ett pH-värde av 5,5, lotion och avslappnande spray, tvätt, inspektion)

PRP, är att erhålla plasma från trombocyterna som tas från en persons eget blod och använda dem under processen av FUE hårtransplantation har båda fördelarna med att transplantat transplanteras friskare och givaren återhämtar sig snabbare genom att tillåta snabbare läkning av kanalerna som har öppnats, vilket har lett till att det har blivit accepterat som den senaste innovationen i hårtransplantation.

Hårtransplantation kan göras upp till tre omgångar för dem som har stort problem med håravfall och en bra doneringsbas. Det bör vara ett mellanrum på 12 månader mellan sessionerna.

Hårtransplantationen tar mellan 6 – 8 timmar på sjukhuset under lokalbedövning. När transplantationen är färdig så behandlas nacken, där det tagits från, med att bandageras och smörjas in med antibiotisk salva. Dagen efter ska bandagen plockas bort och området man tagit från och själva transplantatet inspekteras. Håret kommer att tvättas den första gången och patienten kommer att få veta hur det ska tvättas och tas omhand själv från den tredje dagen och framåt. Håret som har transplanterats tillsammans sårskorpor kommer att börja falla ut runt den andra veckan. Den processen kommer att fortsätta i ca 1,5 – 2 månader och det kommer att uppstå svullnad, känslighet och stickningar i området där det tagits från mellan de tredje och åttonde veckorna. Detta är tecken på att ditt hår börjar växa. Denna naturliga process kommer att försvinna med tiden. Efter att det transplanterade håret fallit ut så börjar det växa igen efter den andra månaden för ca 6 – 8 månader. Huden där under kommer att kontrolleras och den kommer att visas tunn och gles. Det kommer att behövas minst 6-8 månader för att fylla ut och täcka huden. För att håret ska bli heltäckande kräver det ett år.
Hårsäckarna plockas från mellan öronen och bakre delen av nacken där håret oftast är tjockare och oftare sitter kvar bättre utan att falla ut. På grund av detta faller inte håret ut vid transplantation och resultatet efter transplantatet är ihållande.

Varför Turkiet?

Hälso- och sjukvårdstjänster som tillhandahålls av erfarna och framgångsrika läkare och vårdpersonal på vårdcentraler är utrustade med avancerad teknik och är mycket billigare jämfört med tjänster i andra länder. Detta faktum är en primär orsak till Turkiets ledande position inom hälsoturism.

specialistläkare