Mesoterapi & PRP

5/5
prp behandling

Mesoterapi - Hud & Hår

Operationstid: 20 min
Tid på kliniken: 40 min
Vistelse i Istanbul: 1 dag
Sjukskrivning: Tillval
Börja träna: 1 dag
Bedövning: Lokalbedövning

Metoden används sedan många år dess användning inom estetisk dermatologi påbörjades på 70-talet av den franske läkaren M. Pistor. Den går ut på att små doser medicinska preparat injiceras i de av sjukdom förändrade områdena.

Metoden används sedan många år dess användning inom estetisk dermatologi påbörjades på 70-talet av den franske läkaren M. Pistor. Den går ut på att små doser medicinska preparat injiceras i de av sjukdom förändrade områdena.

Genom att injicerar näringspreparat på sådana platser som ansiktet, hals, huvudsvålen, lår, mage, urringning, vader, så motverkas hudens åldrande, hårbortfall och cellulitbildning.
Behandlingen får endast utföras av läkare med hjälp spruta eller mekaniskt genom användningen av en särskild injektionspistol som används i just mesoterapi.

Vid mesoterapi används återupplivande och återhämtande substanser som injiceras och som kallas för “cocktails”. De aktiva substanserna bör väljas med tanke på den behandling och de behov som patienten har.

 • Avrådes vid:
  Allergier
  Graviditet
  Dibetes
  Hudinflammationer, sår- och varbildning, herpes
  Känslig hud (vid risk för ärrbildning vid injektioner)

Hur utförs behandlingen?
Före behandlingen bör huden noga rengöras, alla spår av smink bör tas bort, därefter desinficeras huden. Preparatet injiceras på ett djup av ca 0,5-4 mm med 4-5 millimeters mellanrum. Sprutor med tjockleken 0.4*4 mm används för behandlingen. Endast det hudparti som kräver behandling injiceras. I de fall där man behandlar rynkor injiceras preparatet utmed rynkorna och därefter utefter rynkfårorna. Alla sorters rynkbildningar och veck kan behandlas med metoden. Efter injiceringen dyker de upp små blåsor som dock försvinner efter ett par minuter. Och efter behandlingen desinficeras de partier där injicering skett.

 • Besvärligheter och företeelser som kan dyka upp under behandlingen:
  Smärtor under behandlingen är små men kan minskas genom bedövning (t ex med EMLA)
  Hudblödningar eller blåmärken av mindre art, försvinner dock efter ett par dagar
  Rodnader och svullnader kan hålla i sig i upp till ett femtontal timmar efter injiceringen, detta är inga allergiska reaktioner utan hudens vanliga reaktion på injiceringen
  I undantagsfall kan inflammationer noteras i de hudpartier där injiceringen skett
  Allergiska reaktioner är mycket sällan förekommande och övergående, visar sig oftast i form av klåda och rodnader

Fördelar med mesoterapi
Genom mesoterapi kan man förbättra hudens kondition och utseende utan att göra kirurgiska ingrepp. Dessa injektioner med (hyaluronsyra, kiseldioxid och vitamin komplex)stimulerar ämnesomsättningen och ökar produktionen av kollagen och elastin. Huden får då ett mer välnärt, ungdomligare och utvilat utseende.

Mesoterapi är också en effektiv metod för att motverka hårbortfall. Särskilda blandningar av minoxidil, dekspantenol och oligoelement verkar återhämtande på hårstrukturen och motverkar bortfallet, det är även möjligt att håret börjar återväxa efter behandling. Mesoterapi är även en bra metod för kamp mot cellulit, särskilda koffein- nostrzyk zolty, och rutin förbättrar omloppet i underhudspartierna samt ökar ämnesomsättningen i fettvävnaderna (lipolys) vilket leder till att huden blir elastiskare och att “apelsinhud” försvinner.

mesoterapi

Med mesoterapi kan ditt transplanterade hår bli starkare. Ett av målen med behandlingen är hår med volym. Människor som genomgår hårtransplantation behöver i regel mesoterapi. Man brukade ta mediciner för att uppnå ett stärkande resultat men nu behöver man inga kemikalier. Numera används PRP-metoden, som använder sig av LED-ljus och blodserum. PRP föredras av många patienter eftersom inga kemikalier används. PRP hjälper ditt nya hår att växa snabbare och har inga bieffekter. Behandlingen görs upp till 3 gånger dagligen i 60 dagar och du kan se en förbättring på väldigt kort tid. Ditt hår kommer att växa snabbare och ha mer volym. Behandlingen görs av erfarna läkare.

PRP Behandling

100% Naturligt. 100% Säkert. 100% Dig själv.

PRP står för ”Platelet Rich Plasma” där Platelet är engelska och betyder blodplättar (trombocyter). Dessa består av en stor mängd olika tillväxtfaktorer – kroppsegna proteiner med stark positiv inverkan på aktiviteten i cellerna.

Behandlingen med PRP innebär att koncentrerade tillväxtfaktorer utvinns och injiceras direkt i områden i behov av läkning och stimulans. PRP har länge tillämpats inom kirurgi och idrottsmedicin men har på senare år även börjat användas i estetiska syften – till att förbättra hår och hud.

Ledande i Turkiet inom tillämpad PRP

hårbortfall

Medictur är ledande i Turkiet inom tillämpad PRP. Vi har utfört fler än 5,000 behandlingar på kvinnor och män i olika åldrar och med olika behov.

Genom att ha testat och utvärderat samtliga tillverkare i Europa och USA av klinisk utrustning för PRP-framställning kan vi garantera att de hjälpmedel och metoder vi använder oss av håller högsta vetenskapliga och tekniska kvalitet.

Mesoterapi och PRP är moderna behandlingar som folk tycker om för att de inte innehåller en massa kemikalier och inte innebär några fysiska ingrepp. Mesoterapi har ökat i användning eftersom hårtransplantationer har blivit vanligare. Medictur är ett av de bästa hälsoinstituten för mesoterapi, och har kliniker i İstanbul. Tusentals människor i Europa besöker oss varje år för både vår hälsoservice och vår turism. Vår moderna utrustning inger förtroende. Besök oss på Medictur för hår med mer volym och styrka.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Dem här kan också våra intressant

Skäggtransplantation i Turkiet

Skäggtransplantation

Skäggtransplantation gör man oftast med hjälp av en teknik som man kallar FUE-tekniken. FUE står för Follicle Unit Extraction och betyder i själva verket hårsäckar.

Läs mer »

Frågor & Svar

• En expertläkare som tar ledning och ett erfaret team i plastkirurgi
• Ett hårfäste som bestämts lämpligast för patienten
• Tillräckligt ympning utan att lämna ett märke i det område där det har tagits från
• Transplantaten placeras i rätt vinklar
• Tillräckligt med hår transplanteras (i genomsnitt 60-80 transplantat per cm2)
• God omsorg efter transplantationen (Naturligt schampo med ett pH-värde av 5,5, lotion och avslappnande spray, tvätt, inspektion)

PRP, är att erhålla plasma från trombocyterna som tas från en persons eget blod och använda dem under processen av FUE hårtransplantation har båda fördelarna med att transplantat transplanteras friskare och givaren återhämtar sig snabbare genom att tillåta snabbare läkning av kanalerna som har öppnats, vilket har lett till att det har blivit accepterat som den senaste innovationen i hårtransplantation.

Hårtransplantation kan göras upp till tre omgångar för dem som har stort problem med håravfall och en bra doneringsbas. Det bör vara ett mellanrum på 12 månader mellan sessionerna.

Hårtransplantationen tar mellan 6 – 8 timmar på sjukhuset under lokalbedövning. När transplantationen är färdig så behandlas nacken, där det tagits från, med att bandageras och smörjas in med antibiotisk salva. Dagen efter ska bandagen plockas bort och området man tagit från och själva transplantatet inspekteras. Håret kommer att tvättas den första gången och patienten kommer att få veta hur det ska tvättas och tas omhand själv från den tredje dagen och framåt. Håret som har transplanterats tillsammans sårskorpor kommer att börja falla ut runt den andra veckan. Den processen kommer att fortsätta i ca 1,5 – 2 månader och det kommer att uppstå svullnad, känslighet och stickningar i området där det tagits från mellan de tredje och åttonde veckorna. Detta är tecken på att ditt hår börjar växa. Denna naturliga process kommer att försvinna med tiden. Efter att det transplanterade håret fallit ut så börjar det växa igen efter den andra månaden för ca 6 – 8 månader. Huden där under kommer att kontrolleras och den kommer att visas tunn och gles. Det kommer att behövas minst 6-8 månader för att fylla ut och täcka huden. För att håret ska bli heltäckande kräver det ett år.
Hårsäckarna plockas från mellan öronen och bakre delen av nacken där håret oftast är tjockare och oftare sitter kvar bättre utan att falla ut. På grund av detta faller inte håret ut vid transplantation och resultatet efter transplantatet är ihållande.

Varför Turkiet?

Hälso- och sjukvårdstjänster som tillhandahålls av erfarna och framgångsrika läkare och vårdpersonal på vårdcentraler är utrustade med avancerad teknik och är mycket billigare jämfört med tjänster i andra länder. Detta faktum är en primär orsak till Turkiets ledande position inom hälsoturism.

specialistläkare